⇄ Van toepassing op: facturatie, offertes, klanten, producten, diensten, bundels

1. Navigeer naar Offertes > Verkoop en klik op Nieuwe offerte
  2. SJABLOON

Voor de opmaak van offertes wordt jouw standaardsjabloon automatisch geselecteerd. Klik op Sjabloon wijzigen indien u een ander sjabloon wil gebruiken voor deze offerte (Standaardsjabloon wijzigen?)
  3. KLANT

Selecteer een bestaande klant in het invoerveld of voeg een nieuwe klant toe
  4. DOCUMENTVOORKEUREN

Pas indien gewenst de documentvoorkeuren aan en voeg een referentie toe. De ingestelde standaardvaluta en -geldigheidstermijn zijn reeds geselecteerd.
  5. INHOUD

Om de inhoud van de offerte in te voeren zoek je naar een bestaand product en/of dienst in een regel of voeg een nieuw product of een nieuwe dienst toe. Indien je reeds bundels hebt opgesteld kan je deze hier ook selecteren. Controleer de verkoopprijs (excl. BTW) en pas aan indien nodig. Voeg per regel de hoeveelheid, een eenheid en BTW-tarief toe (indien van toepassing).

Ken je de schrijfwijze van het product of de dienst niet van buiten of wil je iets gerichter zoeken? Via kan je Geavanceerd zoeken in de volledige lijst van jouw factureerbare items, vervolgens kan je meerdere items selecteren. Kies indien gewenst een korting op het totaalbedrag.
  6. BIJLAGEN & VOETNOOT

Voeg indien gewenst een bijlage of voetnoot toe. In de voetnoot kan je gebruik maken van presets!
  7. Klik op Opslaan als concept indien je de offerte nog niet wilt finaliseren
  8. Klik op Opslaan & verzenden indien je de offerte wilt finaliseren en verzenden