⇄ Van toepassing op: facturatie, klanten, producten, diensten, bundels, afpunten

1. Navigeer naar Financiële documenten > Verkoop en klik op Nieuwe creditnota
  2. SJABLOON

Voor de opmaak van creditnota's wordt jouw standaardsjabloon automatisch geselecteerd, klik op Sjabloon wijzigen indien je een ander sjabloon wil gebruiken voor deze creditnota (Standaardsjablonen wijzigen?)
  3. ORIGINELE FACTUUR

Selecteer de originele factuur op basis waarvan je een creditnota wil maken. Alle gegevens van deze factuur worden automatisch overgenomen.
  4. PROJECT

Heb je geen originele factuur waarop je je kan baseren? Stel dan je creditnota manueel op.
    Selecteer een bestaand project of voeg een nieuw project toe
  5. KLANT

Heb je geen originele factuur waarop je je kan baseren? Stel dan je creditnota manueel op.
    Selecteer een bestaande klant of voeg een nieuwe klant toe
  6. DOCUMENTVOORKEUREN

Pas indien gewenst de documentvoorkeuren aan en voeg een referentie toe. Wanneer je het invoerveld van de betalingsreferentie leeg laat zal er automatisch een gestructureerde mededeling gegenereerd worden.
    De ingestelde standaardvaluta en -betalingstermijn zijn reeds geselecteerd
  7. INHOUD

Wijzig de factuurinhoud indien gewenst.
    Koos je voor een manuele creditnota? Zoek dan naar een bestaand product en/of dienst in een regel of voeg een nieuw product of een nieuwe dienst toe. Indien je reeds bundels hebt opgesteld kan je deze hier ook selecteren. Controleer de verkoopprijs (excl. BTW) en pas aan indien nodig. Voeg per regel de hoeveelheid, een eenheid en BTW-tarief toe (indien van toepassing).

Ken je de schrijfwijze van het product of de dienst niet van buiten of wil je iets gerichter zoeken? Via kan je Geavanceerd zoeken in de volledige lijst van jouw factureerbare items, vervolgens kan je meerdere items selecteren. Kies indien gewenst een korting op het totaalbedrag.
  8. BIJLAGEN & VOETNOOT

Voeg indien gewenst een bijlage en/of voetnoot toe
  9. Klik op Opslaan als concept indien je de creditnota nog niet wilt finaliseren
  10. Klik op Opslaan & verzenden indien je de creditnota wilt finaliseren en verzenden

Lees meer

Creditnota's verzenden

Creditnota's afpunten

Klanten toevoegen