⇄ Van toepassing op: facturatie, offertes, klanten, producten, diensten, bundels, afpunten

1. Navigeer naar Financiële documenten > Verkoop en klik op Nieuwe factuur
  2. SJABLOON

Voor de opmaak van facturen wordt jouw standaardsjabloon automatisch geselecteerd. Klik op Sjabloon wijzigen indien u een ander sjabloon wil gebruiken voor deze factuur (Standaardsjablonen wijzigen?)
  3. PROJECT

Selecteer een bestaand project in het invoerveld of voeg een nieuw project toe
  4. KLANT

Selecteer een bestaande klant in het invoerveld of voeg een nieuwe klant toe
  5. DOCUMENTVOORKEUREN

Pas indien gewenst de documentvoorkeuren aan en voeg een referentie toe. Wanneer je het invoerveld van de betalingsreferentie leeg laat zal er automatisch een gestructureerde mededeling gegenereerd worden.
    De ingestelde standaardvaluta en -betalingstermijn zijn reeds geselecteerd
  6. INHOUD

Om je factuurinhoud in te voeren zoek je naar een bestaand product en/of dienst in een regel of voeg een nieuw product of een nieuwe dienst toe. Indien je reeds bundels hebt opgesteld kan je deze hier ook selecteren. Controleer de verkoopprijs (excl. BTW) en pas aan indien nodig. Voeg per regel de hoeveelheid, een eenheid en BTW-tarief toe (indien van toepassing).

Ken je de schrijfwijze van het product of de dienst niet van buiten of wil je iets gerichter zoeken? Via kan je Geavanceerd zoeken in de volledige lijst van jouw factureerbare items, vervolgens kan je meerdere items selecteren. Kies indien gewenst een korting op het totaalbedrag.
  7. BIJLAGEN & VOETNOOT

Voeg indien gewenst een bijlage of voetnoot toe
  8. Klik op Opslaan als concept indien je de factuur nog niet wilt finaliseren
  9. Klik op Opslaan & verzenden indien je de factuur wilt finaliseren en verzenden

Lees meer

Verkoopfacturen verzenden

Verkoopfacturen afpunten

Creditnota's maken

Klanten toevoegen

Offertes maken