⇄ Van toepassing op: facturatie, financiën

UBL (Universal Business Language) is een standaard formaat voor elektronische bedrijfsvoering, bijvoorbeeld voor het opstellen van facturen of bestelbonnen, ontwikkeld door OASIS. UBL maakt gebruik van het XML- of JSON-formaat. Zowel de Nederlandse als Belgische overheid hebben gekozen voor UBL 2.0 als standaard XML-formaat voor E-Facturatie.

⫘ Bronnen: wikipedia.org/UBL, oasis-open.orgwikipedia.org/XML

Lees meer

E-factureren met UBL, de nieuwe standaard!